De boeken en verhalen van Regina van de Berg

Auteur & uitgever

Alle vrouwen in mij (2021)

Een roman over de bedachtzame en risicomijdende journaliste Michaela van der Geest, die worstelt met de dood van haar moeder. Als blijkt dat haar moeder nog leeft, stuit ze op een familiegeheim dat haar leven op zijn kop zet. Verschenen in december 2021.

Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia (2022)

Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia, is het verhaal van een vrouw die ondanks, of misschien juist door de kwetsuren en trauma’s die ze heeft opgelopen in haar leven, luchthartig is geworden. Verschijnt in 2022.

Queen of the New World

Dit verhaal draait om Juul die wordt gevraagd een Nieuwe Wereld op te bouwen en daarvoor haar Oorspronkelijke Liefde moet opgeven. Het is een dystopisch verhaal met de kans op een alternatieve toekomst, dat door de plotontwikkelingen een eeuwenoud liefdesverhaal blijkt te zijn. 

Dit verhaal is een script voor een dramaserie voor een streamingdienst.

De vrouw die...(2022)

Bundel met korte verhalen die elk een groeipijn uit onze persoonlijke ontwikkeling behandelen. De boodschap uit de vertellingen zorgt voor verrassende wendingen in onze vastgeroeste overtuigingen en in gedachtes die de houdbaarheidsdatum allang voorbij zijn. Verschijnt in 2022.

Rijke, gelaagde verhalen met een vleugje magie

Over de boeken van Regina van de Berg

Ik heb een fascinatie voor Nederlanders die zijn geëmigreerd naar een ander land om daar hun geluk te beproeven. Dat is een thema dat terugkomt in Alle vrouwen in mij. Net als dat het in mijn verhalen vaak gaat om krachtige vrouwen en hoe zij tot persoonlijke ontwikkeling zijn gekomen. Zoals in mijn tweede boek Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia

Doordat ik veel heb gereisd, vooral naar Amerika en Canada en de laatste jaren ook Indonesië en momenteel Engeland, spelen andere landen een rol spelen in mijn verhalen. Lees bijvoorbeeld dit blog over het ‘reislustige’ boek Alle vrouwen in mij.

Rijke verhalen

Ik hou van rijke, gelaagde verhalen die je aan het denken zetten en waarin een vleugje magie niet ontbreekt. Verhalen in het genre magisch realisme boeien mij, omdat ze de grenzen opzoeken van wat waar en niet waar is. Daar speel ik zelf ook graag mee.

Op deze pagina kun je een preview lezen van Alle vrouwen in mij (de eerste twee hoofdstukken).

 

De boeken die volgen

In 2022 volgen Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia en de verhalenbundel De vrouw die…

De boeken en verhalen van Regina van de Berg worden uitgegeven door Red Thunderbird Publishing. Dit is een jonge uitgeverij: in december 2021 verscheen daar mijn debuutroman Alle vrouwen in mij

 

Uitgeverij voor rijke verhalen met een vleugje magie die je aan het denken zetten

Hoewel ik wel twee pogingen heb ondernomen om mijn boek via een uitgeverij gepubliceerd te krijgen, was de drang om het zelf te doen net zo groot. Vanuit mijn achtergrond als schrijver en communicatieadviseur, wist ik al veel over het proces, inclusief opmaak, redactie, productie en promotie. De rest leer je snel bij als je je erin verdiept en vertrouwt op professionele ondersteuning. Red Thunderbird Publishing was geboren: een uitgeverij voor rijke verhalen met een vleugje magie die je aan het denken zetten.

 

Verhalen van anderen

In de toekomst sta ik open voor het (bescheiden) uitgeven van andermans werk, als het past binnen de filosofie van mijn uitgeverij: rijke verhalen met een vleugje magie die je aan het denken zetten.

Alle vrouwen in mij, lees alvast een paar

Reviews

Blogs over mijn boeken en de (schrijf)inspiratie die ik graag deel

Zonder teugels

Heel wat jaren geleden zat ik voor het eerst op een paard. Ik zeg bewust ‘zat op een paard’ in plaats van ‘reed ik paard’,

Lees verder

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief

Naam(Vereist)