Verschenen in december 2021 bij Red Thunderbird Publishing.

Alle vrouwen in mij

De bedachtzame journaliste Michaela van der Geest worstelt met de dood van haar moeder. Zij weet niet beter dan dat zij overleden zou zijn toen Michaela vijftien jaar was. Als ze ontdekt dat haar moeder nog leeft en haar in de steek heeft gelaten om in de Verenigde Staten haar kunstzinnige dromen na te jagen, stuit ze op een familiegeheim dat hun levens op zijn kop zal zetten.

Persbericht over Alle vrouwen in mij

Debuutroman over een aantal generaties vrouwen en de keuzes die zij hebben gemaakt rondom moederschap

Alle vrouwen in mij verscheen 23 december 2021 bij Red Thunderbird Publishing.

Wanneer heb jij je moeder vergeven?

Die vraag staat centraal in de roman Alle vouwen in mij van Regina van de Berg. Deze lanceert ze bij haar eigen label Red Thunderbird Publishing.

De bedachtzame journaliste Michaela van der Geest worstelt met de dood van haar moeder. Zij weet niet beter dan dat zij overleden zou zijn toen Michaela vijftien jaar was. Als ze ontdekt dat haar moeder nog leeft en haar in de steek heeft gelaten om in de Verenigde Staten haar kunstzinnige dromen na te jagen, stuit ze op een familiegeheim dat hun levens op zijn kop zal zetten.

Liefdevolle en ingewikkelde moeder-dochterrelaties
In Alle vrouwen in mij staan de keuzes centraal van een aantal generaties vrouwen. Zij dragen in hun kern de verhalen mee van alle vrouwen: van de wilde en de bedaarde, de bedrogene en de dromer, de betraande en de helende, de struikelende en de volmaakte vrouw. 

Regina onderzoekt hun liefdevolle en ingewikkelde moeder-dochterrelaties. Ze neemt de lezer mee van een Hollandse huiskamer naar de prairies van Amerika en gunt hem inzicht in de keuzes rond gewenst, gemankeerd en ontnomen moederschap. Pas als de hoofdpersonages alle vrouwen in zichzelf hebben erkend, niet meer bang zijn om te vergeven en in het reine komen met de wendingen die het leven onverwachts kan nemen, zijn ze vrij om voluit te leven.

Kruispunt

Professioneel schrijven doet Regina van de Berg (Den Helder, 26 februari 1967) al sinds het begin van haar carrière als journalist en tekstschrijver, trainer en facilitator. Een roman schrijven was nieuw terrein.

’Zes jaar geleden stond ik op een kruispunt. In mijn rugzak volgetypte vellen met delen van verhalen en een synopsis voor een boek waarvan ik dacht: of ik ga er nu voor en schrijf het boek, of het blijft bij een mooie droom. Ik nam de afslag “schrijven” en was niet meer te stoppen.’ 

Regina stippelde de route uit van schrijven, uitgeven, verkopen en promotie en publiceerde haar boek, een paperback, onder haar eigen label: Red Thunderbird Publishing. Het boek is verkrijgbaar bij alle online boekhandels voor 21,95 euro.
Het e-book kost 12,50 euro. 

Neem voor informatie contact op met Regina van de Berg.

Preview

Lees de eerste twee hoofdstukken uit Alle vrouwen in mij. Klik op het pijltje rechtsboven in de box om de pagina's te vergroten.

Podcast over verhalen die verteld willen worden

In april 2022 nodigde Eveline Broekhuizen mij uit voor een podcast over verhalen die verteld willen worden. Want ‘alle verhalen zijn er al, ze wachten geduldig tot ze worden gehoord’. Dat is mijn motto, dat je ook terugvindt op de homepage van deze website.

In dit gesprek vertel ik over het schrijfproces van het boek Alle vrouwen in mij. Over de magische connectie tussen wat verteld moet worden en degene die daar ontvankelijk voor is, de kunst van het herschrijven en het zelfvertrouwen om zelf uit te geven.  

Ook geef ik aan welke mythe over het boekenvak ik wil ontkrachten. Tipje van de sluier: je kunt aan meer dan een verhaal tegelijk werken, maar dat wist ik pas nadat ik Alle vrouwen in mij had uitgegeven.  

Eveline Broekhuizen is mijn fantastische schrijfcoach en heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan en in de eindfase van mijn boek. 

Alle vrouwen in mij

Reviews

In gesprek over Alle vrouwen in mij?

Ik kom graag langs om een lezing te geven of om met je (jouw boekenclub?) in gesprek te gaan. 

Lees deze blogs voor de mogelijkheden:

  1. Alle vrouwen in mij en het werkveld van familietherapeuten
  2. Van droom naar daad in het schrijven van een boek
Ik vang verhalen

Events & agenda

Publicaties

Alle vrouwen in mij

Zonder teugels

Heel wat jaren geleden zat ik voor het eerst op een paard. Ik zeg bewust ‘zat op een paard’ in plaats van ‘reed ik paard’,

Bestel Alle vrouwen in mij
 en laat een review achter

Alle vrouwen in mij is verkrijgbaar bij alle (online) boekhandels. Als je op de rode dondervogel klikt, kun je het e-boek ook via deze website bestellen. 

Vind je het boek mooi? Dan stel ik het op prijs als je een review achterlaat op de site waar je het boek hebt besteld (anders dan via deze website). Je mag het mij ook persoonlijk laten weten. 

 

Rijke verhalen met een vleugje magie die je aan het denken zetten

Red Thunderbird Publishing is uitgever van de boeken van Regina van de Berg

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief

Naam(Vereist)