Trainer & facilitator

Geef je op voor een van de workshops

Mijn hart klopt voor Storytelling, Waarderend onderzoeken en Factor-C (o.a.)

Wat een plezier is het, om trainingen en sessies op een waarderende, verhalende of creatieve manier te mogen begeleiden. Mijn specialismes zijn Factor-C, Waarderend onderzoeken en Storytelling. Ik zet ook mijn rijke verbeelding in, diepgang, levenservaring, didactische kennis en en het vermogen om woorden te geven aan wat in sessies naar voren komt. Dat doe ik zowel fysiek als online. 

Je vindt hier een aantal voorbeelden van wat ik voor je kan betekenen.

Binnenkort wordt deze website uitgebreid met een online leeromgeving, waarin ik ook workshops en trainingen van anderen zal aanbieden. Kijk alvast bij de hieronder uitgelichte workshop Meeslepende verhalen schrijven.

Ik leg de opbrengsten vast

Als creatief schrijver, kan ik de opbrengsten op verschillende manieren voor je vastleggen. 

Neem vooral contact met mij op voor een training of workshop op maat.

Uitgelichte workshop

Workshop Meeslepende verhalen schrijven voor TV, film of toneel

Je hebt een verhaal waarvan je denkt dat het een geweldig toneelstuk zou zijn of een script voor film of televisie. Maar wat komt er eerst: een briljant plot, een fascinerend personage, het ‘ene grote idee’ dat je het publiek wil meegeven als het doek valt of de aftiteling rolt? Hoe zit het met het genre van je verhaal? En hoe creëer je schrijfstijl in een script of scenario? Als je je afvraagt waar je begint, dan is hulp bij de hand! 19 en 20 november 2022 verzorgt de gerenommeerde Oxford Universiteit docent Shaun McCarthy de workshop Meeslepende verhalen schrijven voor TV, film of Toneel in theater de Kampanje in Den Helder. Je kunt ook een privéconsult boeken en sparren over je verhaalidee of feedback krijgen op 12-15 pagina’s script. Lees snel verder! 

Maak kennis met verhalen maken

Proeverij storytelling

Je wil een verhaal schrijven, of verhalender schrijven, maar hoe kom je op een goed idee? En als je het idee hebt, welke vertelstructuur gebruik je dan om het verhaal op te bouwen? De Heldenreis, een van mijn favoriete vertelstructuren, helpt je daarbij. Daarna verdiep je je in de vertaling naar je doelgroep en de middelen om erover te communiceren. Meer leren hierover?

Voor jou en je team

Persoonlijke heldenreizen

Wil je de diepte ingaan voor een presentatie rond een persoonlijk onderwerp? Zoals een klant van mij die een presentatie moest houden over vrouwen aan de top? Of zou je in een verhaalcoaching jouw persoonlijke reis in beeld willen brengen? Ik help je jouw persoonlijke heldenreis te ontwikkelen. Als je wil, kunnen we die samen vertalen naar een unieke presentatie. 

Ook leuk: ontwikkel jullie teamverhaal!

Om te leren van de opgedane ervaringen

Heldenreizen in projecten

De methode Reis van de held gebruik ik ook om projecten, en eigenlijk alle soorten vraagstukken, te evalueren en te visualiseren. Ter inspiratie maak ik heldenreizen van inspirerende personen. Die krijgen een plek in het programma dat ik voor jou ontwerp en faciliteer. Ik lever een verhalend verslag op. 

Online en fysiek

Creatieve sessies

In de jaren dat ik als trainer en facilitator sessies ontwerp en begeleid, heb ik mijn rugzak gevuld met methodes, technieken en ideeën om je bijeenkomst te begeleiden. Dat kan online en fysiek. 

Hartstikke leuk als je me vrijblijvend uitnodigt om daar over van gedachten te wisselen. 

Haal een schat aan verhalen op

Waarderend communiceren

Wist je dat je met de interventiemethode Waarderend onderzoeken (en met generatieve vragen) een schat aan informatie en inspiratie ophaalt uit de verhalen die mensen vertellen? En dat je dit heel goed toe kunt passen in je dagelijks werk, en in communicatie en participatietrajecten? Ik leer je graag hoe je dat kunt doen. Bijvoorbeeld in een workshop waarderend communiceren.

In samenwerking met Publiec

Omgevingsbewust werken met Factor-C

Al jarenlang train ik onder meer gemeenten en waterschappen in omgevingsbewust werken met Factor-C. Dat doe ik in opdracht van en in samenwerking met Publiec. Ik kan je communicatievraagstuk ook faciliteren met behulp van Factor-C, zowel fysiek als online.

 

Bekijk ze allemaal op mijn Linkedinpagina

Aanbevelingen

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief

Naam(Vereist)