Over Regina van de Berg

Schrijver van Alle vrouwen in mij, trainer en facilitator. Dol op verhalen.

Schrijver, trainer en facilitator met liefde voor verhalen

Waarderend, creatief en dol op verhalen. Zowel bedenken als schrijven. Voor mezelf schrijf ik ze op in boeken, blogs en (ideeën voor) films. Voor anderen in de vorm van kernboodschappen, inspiratieverhalen, artikelen, teksten en alles waar verder vraag naar is, en wat mijn hart sneller doet kloppen.

Ik verzorg ook workshops en faciliteer die van anderen, zoals die van de Engelse Oxford Universiteitsdocent creatief schrijven en zelfstandig scriptschrijver Shaun McCarthy op 15 en 16 oktober in Den Helder. Deze website wordt ook uitgebreid met een online leeromgeving. Binnenkort meer daarover. 

Regina van de Berg

Kennis en inspiratie

Kennis en inspiratie voor mijn verhalen doe ik op door te reizen, te wandelen, te lezen en films te kijken, me onder te dompelen in kunst en cultuur, en alles te absorberen waar mijn leven rijker van wordt. 

Als ik iets voor jou kan betekenen op schrijfvlak, laat het me weten!

Overheidsdier

Professioneel gezien ben ik gepokt en gemazeld in de overheidswereld, onder andere als (interim) senior communicatieadviseur. Zo werk ik regelmatig voor bestuurders als communicatieprofessional / woordvoerder. 

Trainer en facilitator

De laatste jaren ben ik vooral actief als trainer in omgevingsbewust werken met Factor-C, waarderend onderzoeken en storytelling. Met veel kennis over en ervaring in deze disciplines in mijn rugzak, ontwerp en faciliteer ik ook sessies voor organisatievraagstukken en teamontwikkeling. Ik nodig ook anderen uit om workshops en trainingen te verzorgen, onder andere via de online leeromgeving die aan deze website wordt gekoppeld. (Binnenkort meer).

Wat een avontuur is het schrijven.

Mijn grote liefde is schrijven 


Ik ben blij en trots dat mijn eerste roman is verschenen in december 2021. Zes jaar geleden begon ik aan Alle vrouwen in mijWat een avontuur is het schrijven en het uitgeven van dat boek! Ik popel om nog meer verhalen op papier te zetten. Voorbeelden van verhalen waar ik momenteel aan werk, vind je op mijn Red Thunderbird Publishing-pagina. 

De rode dondervogel, die ben ik

Mijn bedrijf heet Red Thunderbird en die rode dondervogel, die ben ik. 

Ooit is me, in een authentieke Noord-Amerikaanse name giving ceremony, de naam gegeven waar ik mijn bedrijfsnaam van heb afgeleid. Het was in een fase van mijn leven, meer dan twintig jaar geleden, dat ik leerde ‘over de indianen’ door een aantal jaren intensief heen en weer te reizen tussen Nederland en Amerika en later ook Canada.

Ik kwam op plekken en in gemeenschappen waar ik tot op een persoonlijk niveau kennismaakte met de Indiaanse culturen, kunsten en spiritualiteit. Het was een fase die inhoud gaf aan mijn liefde voor verhalen en dorst naar kennis over andere culturen.

Onderdeel van die reis was dus de naam. Op de homepage lees je wat de verschillende legendes vertellen over de dondervogel, verhalen die ik heb samengevoegd tot mijn essentie: 

…hoe dan ook, de dondervogel symboliseert de overweldigende krachten van de natuur…als na al het natuurgeweld de dondervogel gaat rusten, zullen de aarde en de lucht zijn schoongespoeld en is er, zoals verschillende legenden vertellen, overvloed…

Mijn kracht is dat ik, als een dondervogel, binnenvlieg, help om datgene te doen wat nodig is en waarvoor ik al mijn talenten en vaardigheden inzet, intens en betrokken, met volle kracht. Ik ga weer weg als de klus geklaard is en ik het met een gerust hart kan achterlaten. 

Regina van de Berg

Mooie quotes

"I believe probably the most important simple thing, beyond discipline, in any artistic work is to dare" - Maya Angelou

'The person, be it gentleman or lady, who has nog pleasure in a good novel, must be intolerably stupid.' - Henry Tilney, Northanger Abbey (Jane Austen)

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief

Naam(Vereist)

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief

Over boeken en verhalen die inspireren

Naam(Vereist)

×

Hallo!

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op door op mijn naam hieronder te klikken.

× Hoe kan ik je helpen?