Verhalende evaluaties

Bevorder een cultuur van open communicatie en samenwerking

Waarderend onderzoeken en Storytelling

Een Verhalende evaluatie is een krachtig instrument om een cultuur van open communicatie en samenwerking binnen de organisatie te bevorderen, voor wie daadwerkelijk het gesprek wil aangaan. Het is een mooi instrument voor organisaties die blijvend streven naar verbetering en ontwikkeling.

De Verhalende evaluatiemethode van Red Thunderbird’s House of Stories is gericht op het verkennen van verhalen en ervaringen van individuen en teams binnen een organisatie, met als doel het benadrukken van sterke punten en succesverhalen en het aanbrengen van verbeteringen. We maken gebruik van waarderend onderzoeken en storytelling om ervaringen te identificeren en te delen.
De Verhalende evaluaties stimuleren reflectie en bieden een basis voor verbetering en ontwikkeling. Ze geven je de kans beter te presteren en doelen te bereiken.

In dit artikel Verhalend evalueren: terugkijken om vooruit te gaan ga ik in op de krachtige principes van Waarderend onderzoeken die ogenschijnlijk onzichtbaar maar wel voelbaar hun werk doen in de verhalende evaluaties en hoe we die uitvoeren. En natuurlijk vertellen we je ook waarom je ze juist zou moeten laten uitvoeren door Regina van de Berg

Wil je jouw organisatie ook de kans geven om  op een diep niveau te leren en te verbeteren. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden. 

Waar zouden we zijn zonder leren? En waarom zouden we op avontuur gaan naar iets nieuws, zonder de tijd te nemen om te leren van wat we al hebben gedaan?