Over ons en het team

Gedreven door verhalen die altijd het antwoord zijn op je vraag

Over Red Thunderbird

Red Thunderbird’s House of Story Leadership is een multimediale Story Studio waarin het draait om de kracht van verhalen. Wij geloven dat een verhaal altijd het antwoord is op jouw vraag. Wil je verbinden? Aanzetten tot leren, een beweging op gang brengen of inspireren? Met verhalen van toen betekenis geven aan nu? Onze verhaalaanpak vind je terug in het Premium Story Leadership Programma, in de Aged Wisdom Trajecten voor verhalen over funerair erfgoed, bijzondere locaties en gedenkwaardige gebeurtenissen, in Working with Stories en in Communicatie & participatie. 

Red Thunderbird is opgericht door Regina van de Berg en bestaat al meer dan 20 jaar. Regina is dol op verhalen, schrijver en strategische communicatie- en participatie-expert. Het team bestaat uit gedreven mensen met wie we steeds meer individuen, organisaties, stichtingen en bedrijven kunnen helpen met het ontdekken en vertellen van hun unieke verhalen. Die we voor hen laten werken met creatieve en multimediale concepten op welk terrein dan ook.  Let’s share those stories!

Het team

Regina van de Berg, Elise de Bruijn, Suze de Boer en Rob Koster

Regina van de Berg

Dol op verhalen, toegewijd aan schrijven

Regina van de Berg

Regina is de conceptuele en creatieve (schrijf)kracht achter Red Thunderbird. Gedreven door haar liefde voor verhalen en strategische communicatie-expertise, helpt zij leiders, organisaties, stichtingen en bedrijven een dieper begrip te krijgen van hun identiteit en unieke verhaal. Daarvoor husselt ze alle opgedane kennis, ervaringen en inzichten door elkaar zodat klanten steeds een op maat aanpak krijgen.

Red Thunderbird, opgericht in 2002 aan de vooravond van een jarenlange reis naar Indiaans-Amerika, is een weerspiegeling van Regina’s interculturele ontdekkingen en persoonlijke groei. De naam, geïnspireerd door een inheemse naamgevingsceremonie, symboliseert voor haar de transformerende kracht van verhalen. Van Soul Stories so to speak. 

Regina’s aanpak is persoonlijk, betrokken, diepgaand en vernieuwend. Of het nu gaat om het Premium Story Leadership Traject, het schrijven van een roman of het ontsluiten van inspirerende, historische (begraafplaats) verhalen, Regina brengt verhalen tot leven en beweegt mensen om hun eigen verhaal met trots en kracht te omarmen en uit te dragen.
Ze heeft een actieve geest en houdt van afwisseling dus never a dull moment. Maar resultaat staat voorop!

Project- & procesmanager

Elise de Bruijn

Elise is de spin in het web van Red Thunderbird. Zij zorgt dat alle creative ideeen, voor bestaande en nieuwe producten, kloppen en goed worden uitgevoerd. Ze haalt uit het hoofd wat eruit moet. Zet planningen op, bewaakt ze en ondersteunt in alles wat nodig is om onze klanten goed te bedienen. Een baken van rust, een powerhouse in het verzetten werk. Solide, betrouwbaar en erg aardig. Ze is voor Regina en het team de rechterhand die je ieder bedrijf gunt.

Grafisch ontwerper en vormgever

Suze de Boer

Noem haar maar Suus en geef haar de ruimte; dan komt ze met de mooiste creatieve ideeen die ze net zo makkelijk omzet in de modernste, multimediale middelen. Ze is in 2024 afgestudeerd in Creative Business, een ster in vormgeving en ze spreekt ook nog eens Koreaans!
Als jonge hond met een ervaren neus voor research, snapt ze generatie Z als geen ander. Daardoor kunnen we ook deze doelgroep met de juiste verhalen aanspreken dus kom maar op!
Oh ja, ze runt ook haar eigen Ngo: Betterpad waarmee ze voor 12-16 jarigen de grote zus is voor alles op gebied van menstruatie. Dat is taboedoorbrekend, wat ze graag is. En dat is weer een kracht die we graag inzetten bij Red Thunderbird!

Historicus en financieel expert

Rob Koster

Rob is historicus en financieel expert. Hij duikt met liefde urenlang de archieven in om voor welk verhaal dan ook het naadje van de kous te weten te komen. Details ontsnappen hem niet en hij maakt er vervolgens mooie verhalen van. Rob denkt ook creatief mee over hoe we historische verhalen uit bijvoorbeeld het Aged Wisdom Traject betekenis kunnen geven in het nu. 
Vanuit zijn financiële expertise zorgt hij voor een deugdelijke financiële onderbouwing van projectplannen. Bijvoorbeeld plannen om verhalen rond begraafplaatsen en bijzondere locaties te ontsluiten, waarmee we klanten helpen om subsidies aan te vragen en fondsen te benaderen. 
Hij houdt van kunst, verwacht in 2025 te promoveren en is nog lang niet van plan om officieel met pensioen te gaan. Gelukkig maar want hij is goud waard.  

Al geruime tijd werk ik met Shaun McCarthy aan een ‘treatment’, een voorstel voor een, in dit geval, romantische komedie. Een Netflix Original bijvoorbeeld, laat ik de lat maar hoog leggen. In deze treatment is alles uitgewerkt: synopsis, logline, cast, en een gedetailleerde verhaalontwikkeling in 5 acts. Op basis hiervan kan ik het script voor de film helemaal uitwerken. Maar het verhaal leest nu ook al als de film die het is.

Shaun is docent creative writing aan de Oxford University en heeft tal van voorstellingen voor toneel geschreven. Ik heb diverse workshops bij hem gevolgd en we werken inmiddels fijn samen. Hij is script editor voor bijvoorbeeld deze rom com.

Dit weekend was ik in Oxford waarin we, als ware we in een writer’s room, alle acts hebben doorgeakkerd om tot het beste story design te komen.
Ik mocht daarvoor gast zijn in Christ Church, een fantastisch college dat decor is in menig film (waaronder Harry Potter), waar Shaun momenteel les geeft. Wat een inspirerende omgeving om verhalen tot leven te brengen! Dit sparren is een van de meest gave onderdelen aan het maken van verhalen.
Voldaan en ook wel trots op het resultaat terug naar NL nu. Puntjes op de i en dan the next steps…

#screenwriting #filmscripts #romcom #feelgoodmovies
...

Tip 2 van 6 voor het schrijven van Meeslepende Verhalen voor TV, Film en Toneel van Shaun McCarthy (ENG BELOW)

WAAROM BEGINT MIJN VERHAAL WAAR EN WANNEER HET BEGINT?

Goede verhalen hebben een `inciting incident` nodig: een gebeurtenis waarbij de hoofdpersoon betrokken is en die het verhaal op gang brengt. Het kan letterlijk een noodzaak zijn om moedige en dramatische actie te ondernemen in een thriller, maar het kan ook de dag zijn waarop een ongelukkige echtgenoot of echtgenote wakker wordt en besluit om zijn leven te veranderen.

Vraag jezelf dus af: waarom nodig ik mijn lezers of publiek uit om zich bij deze personages te voegen op deze plaats, op deze dag, op dit moment?

WAARDEVOLLE LESSEN
Als je basisvaardigheden en technieken wil leren voor het creatief schrijven voor film, TV of toneel, volg dan de dag- of weekend workshops die Shaun McCarthy geeft op 19 en 20 november in Den Helder. Je kunt ook een priveconsult boeken. Link in bio voor alle info over programma, Shaun en hoe te boeken. (www.redthunderbird.nl)

De tips zijn ontleend aan zijn eigen creatieve praktijk als scenarioschrijver en aan zijn lessen creatief schrijven aan de Universiteit van Oxford. Recentelijk voor het zevende jaar op rij als beste universiteit ter wereld uitgeroepen!

-------------
ENGLISH (website available in Eng)

Tip 2 of 6 for writing Compelling Stories for TV, Film and Drama by Shaun McCarthy

WHY DOES MY STORY START WHERE AND WHEN IT STARTS?

Good stories need an `inciting incident`: an event involving the protagonist that sets the story in motion. It could literally be a need to take bold and dramatic action in a thriller, or it could be the day an unhappy husband or wife wakes up and decides to change his life.

So ask yourself: why am I inviting my readers or audience to join these characters in this place, on this day, at this time?

#creatiefschrijven #scenarioschrijven #scriptschrijven #storytelling #verhalen #oxforduniversity #media #schrijven #film #toneel #netflix #streamingtv #screenplay #screenplaywriter #storytelling
...

De komende weken deel ik zes tips van Oxford Universiteit docent Shaun McCarthy voor het schrijven van Meeslepende verhalen voor Scherm en Toneel. Hij verzorgt hier 19 en 20 november boeiende lessen over in @theaterdekampanje in #Denhelder.
Super waardevol, want ik heb zelf zijn lessen gevolgd in Oxford. Nu heb je de kans deze te volgen in Den Helder. Tot 19 oktober met een vroegboekkorting!

TIP 1/van zes

STEL VAST WAT JE WIL DAT JE LEZER OF PUBLIEK DENKT AAN HET EINDE VAN HET VERHAAL

Als de lezer of het publiek maar één gedachte in zijn hoofd zou kunnen hebben over je verhaal als ze de laatste pagina bereiken, als de aftiteling op het scherm rolt of het doek valt, wat zou dat dan zijn? Denk niet in termen van het parafraseren van de plot of het beschrijven van de personages, maar denk aan het `ene grote idee` waarvan je hoopt dat ze zullen denken als gevolg van het zien of lezen van je verhaal.

Vraag jezelf dus af: kan ik dit ene grote, essentiële idee opschrijven in één verklaring die mijn schrijven zal leiden?
Dit is je logline of mission statement

====

Shaun: ‘Deze eerste van zes ideeën voor het verbeteren van creatief schrijven voor scherm of toneel is slechts een greep uit het soort basisvaardigheden en technieken dat we zullen onderzoeken. Ze zijn ontleend aan mijn eigen creatieve praktijk als scenarioschrijver en aan mijn lessen creatief schrijven aan de Universiteit van Oxford.’

STAPPEN IN CREATIEF SCHRIJFPROCES
Benieuwd naar de volgende tip van Shaun? Ik post ze de komende weken. Samen volgen ze de volgorde die het creatieve schrijfproces volgt voor het schrijven van een scherm- of toneelverhaal. Van het eerste idee tot het herschrijven van de tekst of het script.

GEEF JE OP VOOR DE WORKSHOP
Wil je deze waardevolle workshop volgen, geef je dan op voor een dag- of een weekend workshop of boek een priveconsult om te sparren over dat ene grote idee. Op mijn website www.redthunderbird.nl lees je van alles over Shaun en de workshops. Link in bio.

#meeslependeverhalen #shaunMccarthy #Oxforduniversity #creative writing #denhelder #creatiefschrijven #storytelling #screenwriting #scriptschrijven
...

New Me. New Look.

Met dank aan de fantastische Suus van @lexhairenbeauty.

Wat vind je ervan?

#hairextensions #lekkerietsanders
...

Hello Oxford! It’s good to be back! ...

Vandaag stilzitten (of staan) en niet bewegen 😊🥵 ...

Ik ben in #Oxford omdat ik een weekendcursus volg in #creatiefschrijven en dan hoe je (bijv) van een boek een script maakt voor TV, film of toneel. Heel andere discipline dan het schrijven van een boek om verschillende redenen.

Ik ben net zo gek van films als van boeken. Het lijkt me geweldig om Alle vrouwen in mij verfilmd te krijgen. En waarom zou ik niet zelf het script schrijven 😀.

Afijn, ik heb al eerder een opleiding gedaan in schrijven voor TV en film maar iedere keer leer ik weer wat nieuws. En het is fijn om mezelf hier een lang weekend in onder te dompelen. Die tijd ontbreekt weleens in de hectiek van het werkleven.
##schrijven #schrijversvaninstagram #leren
...

`It`s such great pleasure to talk to someone who really appreciates this`, zegt de eigenaar van de antiekwinkel, terwijl hij mijn aankoop voorzichtig inpakt.

Hij heeft me net verteld dat deze geweldige items een `traveller inkwell` en `traveller dip pen` zijn. Uit het Victororiaanse tijdperk. Ik hang aan zijn lippen, want ja, ik hou van oude dingen, zeker als ze met schrijven te maken hebben.

Hij doet voor hoe het reispotje inkt met een druk op een knopje open en dicht klikt, en stopt het in zijn broekzak, samen met de reisvulpen. `Zo hadden ze, als ze onderweg waren in de koets, altijd schrijfgerei bij de hand.`
Briljant, ik wist dat niet, en ik hang aan zijn lippen als hij over andere coole schrijfitems uit vervlogen tijden vertelt.

Hij blij, ik blij. Met de verhalen en vooral de aankopen. Even later koop ik in een ander zaakje een modern potje inkt. Als ik weer in Nederland ben, ga ik het uitproberen. Write like a Victorian author :-).
En anders gewoon op display zodat ik me er dagelijks aan kan vergapen!

#schrijven #schrijversvaninstagram #oudestuff
...

SNACKEN

Als ik een ding heb geleerd over reviews in de afgelopen periode, is dat je mijn boek niet `even snackt`.

Daar bedoel ik mee dat het geen hapklare brok is die je zo doorslikt. Je moet er de tijd voor moet nemen en je hoofd erbij houden. Of, zoals mijn @schrijfcoach_eveline zo treffend zei: `het is geen one size fits all-boek`, van lezers mag je best wat inspanning verwachten.`

Dat is wat ik ook teruglees in deze fijne reactie van mijn lieve vriendin @travelxl_marijke: ze had rust in haar hoofd nodig om eraan te beginnen. Ik ben heel blij dat ze doorlas en dankbaar dat het verhaal dan beklijft, waar je het anders misschien weg zou leggen.

Dat je je rust nodig hebt, of iets soortgelijks, snap ik wel.
#Allevrouweninmij gaat over een aantal generaties vrouwen en de keuzes die zij hebben gemaakt rond moederschap. Ik vertel het verhaal van de vrouwen in mozaiekvorm, wat ik zelf heel mooi vind, maar wat meer vraagt van de lezer. Want ja: er zijn verschillende personages en er is veel informatie over wat ze hebben meegemaakt, waarom ze tot bepaalde keuzes zijn gekomen en hoe ze daarnaar hebben gehandeld.

Een van de opmerkingen die ik dan ook regelmatig hoor, is: `je moet er wel even inkomen`, want al die informatie heb ik verwerkt in diverse hoofdstukken die de levens van de personages beslaan en in wisselende volgorde staan. Eigenlijk zoals de hoofdpersoon Michaela haar leven ervaart: als scenes in een film die, zolang ze geen helderheid heeft, ziet `als een slecht gemonteerde film`.

Het was in mijn schrijfproces nog een hele toer om die scenes, de puzzelstukjes, in de `juiste` volgorde te zetten :-). Zeker toen ik er na de 1e versie achterkwam dat mijn begin anders moest:-).

Like I said: dank Marijke, dat je doorlas. 😘

#schrijversvaninstagram #schrijven #debuutroman #generaties #storytelling #lezen #lezenisleuk
...

Fijne reviews, daar krijg je nooit genoeg van, omdat het geweldig is om iets te maken wat anderen raakt. De echte aanmoediging zit in dit soort woorden.

En mocht jij mijn boek nog niet hebben gelezen, het is gewoon en nog steeds verkrijgbaar bij Bol en Bruna en alle andere (online) boekwinkels 😊😉

#Allevrouweninmij #Mizpah #DememoiresvandeluchthartigeAmelia #tweedeboek #roman #schrijven #schrijversvaninstagram #lezenisfijn
...

Voor alles is een eerste keer, zo ook een optreden in een podcast! Zoals in die van @schrijfcoach_eveline die mij vroeg naar mijn schrijfproces van Alle vrouwen in mij , het zelf uitgeven van het boek, hoe ik zelf mensen op verhaal breng met verhaalcoaching en het ging over vervolgprojecten zoals Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia en meer.
Heel leuk om zo geinterviewd te worden door Eveline die een geweldige schrijfcoach is. Spannend om het straks terug te horen 😀.

Oh ja, na afloop hebben we een vrijdagmiddagborrel gedaan 😎🌞 en ging het gesprek nog veel langer door!

#verhalen #schrijven #Allevrouweninmij #storytelling #opverhaalkomen
...

Dit foutbericht is alleen zichtbaar voor de WordPress admins
Er is een probleem met je Instagram feed.

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief en ontvang informatie en inspiratie over de nieuwste blogs, activiteiten en e-learnings.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Hallo!

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op door op mijn naam hieronder te klikken.

× Hoe kan ik je helpen?