Auteur & uitgever

De boeken en verhalen van Regina van de Berg

Alle vrouwen in mij (2021)

Een roman over de bedachtzame en risicomijdende journaliste Michaela van der Geest, die worstelt met de dood van haar moeder. Als blijkt dat haar moeder nog leeft, stuit ze op een familiegeheim dat haar leven op zijn kop zet. Verschenen in december 2021.

Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia (2025)

Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia, is het verhaal van een vrouw die ondanks, of misschien juist door de kwetsuren en trauma’s die ze heeft opgelopen in haar leven, luchthartig is geworden. Verschijnt in 2025..

De vrouw die...(2025)

Bundel met korte verhalen die elk een groeipijn uit onze persoonlijke ontwikkeling behandelen. De boodschap uit de vertellingen zorgt voor verrassende wendingen in onze vastgeroeste overtuigingen en in gedachtes die de houdbaarheidsdatum allang voorbij zijn.

Queen of the New World en CasanovaMick

Verhalen voor TV en Film

Ik werk momenteel aan twee verhalen voor streamingdiensten: het dystopische verhaal Queen of the New World en de romantische komedie CasanovaMick. Dat doe ik in samenwerking met Shaun McCarthy, onze Engelse toneel/scenarioschrijver en docent aan de Oxford University.

Queen of the New World draait om de vrouwelijke held Juul die wordt gevraagd een Nieuwe Wereld op te bouwen en daarvoor haar Oorspronkelijke Liefde moet opgeven. Het is een dystopisch verhaal met de kans op een alternatieve toekomst, dat door de plotontwikkelingen een eeuwenoud liefdesverhaal blijkt te zijn. 

Neem voor meer informatie over deze ‘plays’ contact met mij op.

Rijke, gelaagde verhalen met een vleugje magie

Over de boeken en verhalen van Regina van de Berg

Ik heb een fascinatie voor Nederlanders die zijn geëmigreerd naar een ander land om daar hun geluk te beproeven. Dat is een thema dat terugkomt in Alle vrouwen in mij. Net als dat het in mijn verhalen vaak gaat om krachtige vrouwen en hoe zij tot persoonlijke ontwikkeling zijn gekomen. Zoals in mijn tweede boek Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia

Doordat ik veel heb gereisd, vooral naar Amerika en Canada en de laatste jaren ook Indonesië en momenteel Engeland, spelen andere landen een rol spelen in mijn verhalen. Lees bijvoorbeeld dit blog over het ‘reislustige’ boek Alle vrouwen in mij.

Rijke verhalen

Ik hou van rijke, gelaagde verhalen die je aan het denken zetten en waarin een vleugje magie niet ontbreekt. Verhalen in het genre magisch realisme boeien mij, omdat ze de grenzen opzoeken van wat waar en niet waar is. Daar speel ik zelf ook graag mee.

Op deze pagina kun je de eerste twee hoofdstukken lezen van Alle vrouwen in mij.

 

De boeken die volgen

In 2023/2024 volgen Mizpah, de memoires van de luchthartige Amelia en de verhalenbundel De vrouw die…

De boeken en verhalen van Regina van de Berg worden uitgegeven door Red Thunderbird Publishing. Dit is een jonge uitgeverij: in december 2021 verscheen daar mijn debuutroman Alle vrouwen in mij

 

Recensies Alle vrouwen in mij

Ik vang verhalen

Publishing

Blogs over mijn boeken en de (schrijf)inspiratie die ik graag deel

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief en ontvang informatie en inspiratie over de nieuwste blogs, activiteiten en e-learnings.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Hallo!

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op door op mijn naam hieronder te klikken.

× Hoe kan ik je helpen?