Diensten

Inspireren, leren & ontwikkelen
voor mensen en organisaties die houden van verhalen

Uitgelicht

Premium Story Leadership traject

Je wil je leiderschap verdiepen met een verhaal dat je luisteraar(s) inspireert, in beweging zet, wegblaast, ontroert, op het puntje van zijn stoel zet.  Bijvoorbeeld in een presentatie of lezing voor jouw doelgroep. Of omdat jouw team of  organisatie een verandering ondergaat en jij hen de weg wil laten zien die jij hebt gelopen. 

Je bent een leider die zijn of haar leiderschap wil verdiepen met verhalen. En je kunt mij gebruiken als betrokken gesprekspartner die in dit exclusieve een-op-eentraject jouw verhaalkracht aanboort, de verhalen vastlegt en voor je vertaalt naar bijvoorbeeld een communicatieaanpak.   

Terugkijken om vooruit te gaan

Verhalende evaluaties

Een Verhalende evaluatie is een krachtig instrument om een cultuur van open communicatie en samenwerking binnen de organisatie te bevorderen, voor wie daadwerkelijk het gesprek wil aangaan.  De Verhalende evaluatiemethode van Red Thunderbird’s House of Stories is gericht op het verkennen van verhalen en ervaringen van individuen en teams binnen een organisatie, met als doel het benadrukken van sterke punten en succesverhalen en het aanbrengen van verbeteringen. We maken gebruik van methodes als Waarderend onderzoeken en Storytelling om ervaringen te identificeren en te delen.

Wil je jouw organisatie ook de kans geven om  op een diep niveau te leren en te verbeteren. Lees er meer over of vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Lezen & luisteren

Story Workshops en e-learnings

Onze Story Workshops zijn een must have om verhalender te communiceren over je visie, beleid of project. Je leert in een viertal stappen hoe je op een idee komt, welke verhaalstructuren je kunt gebruiken, je doelgroep in kaart te brengen en het verhaal te vertalen naar middelen. 

Interessant als je projectleider, beleidsmedewerker of een communicatieadviseur bent en je boodschap waarachtiger en authentieker over de bühne wil krijgen. 

In onze Academy vind je binnenkort ook deze en andere e-learnings. Bijvoorbeeld om te leren hoe je meeslepende verhalen schrijft voor Film en TV van onze Engelse Oxford Universiteit docent Shaun McCarthy. 

Inspireren

Heldenverhalen

De Reis van de Held is een beproefde verhaalstructuur om verhalen te vertellen. Ze verhalen over waar we vandaan komen, wat we onderweg tegenkomen aan hulp en tegenslag en of we – uiteindelijk – de beloning voor geleverde prestaties in ontvangst kunnen nemen. 
Ik help je om jouw heldenverhaal te maken. Voor iets wat je hebt doorstaan, bereikt of voor elkaar hebt gekregen. Met bloed, zweet en tranen van misschien wel geluk. Als individu, team of als organisatie? Of ik gebruik de structuur van het heldenverhaal om een inspiratieverhaal voor jou te maken. 

Laat je (straks) inspireren door Heldenverhalen van bekende personen en leer hoe je deze kunt gebruiken in dialoog, voor verbinding of verandering. Binnenkort vind je hier de eerste heldenverhalen. 

Het goede gesprek

Waarderend communiceren

Workshops en masterclasses Waarderend Communiceren. Met de methode Waarderend onderzoeken als basis, storytelling en de kunst van (open) vragen stellen, leer je hoe je een waardevolle gesprekspartner kunt zijn in bijvoorbeeld participatietrajecten of bij verandertrajecten. Of simpelweg voor elke situatie waarin het draait om de verhaaldialoog. De kunst is om problemen om te draaien naar kansen en mogelijkheden. En samen toe te werken naar de gewenste situatie. 
In dit verslag van een workshop die ik in januari 2020 gaf aan communicatieprofessionals, lees je er meer over.  

Voor: projectleiders, beleidsadviseurs, bestuurders en eigenlijk iedereen die in gesprek is en beter wil leren luisteren naar wat er werkelijk nodig is. 

Goede gesprekken

Gespreksleiding

Ik hou van verhalen en goede gesprekken. Niets leukers dus dan gesprekken leiden.  Zoals een ronde tafel gesprek met inwoners bij de installatie van burgemeester Jan de Boer van de gemeente Den Helder in maart 2021. Zie de video hieronder. Of een gesprek met veelzijdige ondernemers tijdens een Sprinkplankfestival. Maar ook tijdens bijeenkomsten en sessies voor uiteenlopende doeleinden leid ik gesprekken. Kan ik dat voor jou doen?

Ronde tafelgesprek bij de officiele installatie met burgemeester Jan de Boer van Den Helder in maart 2021.

Video

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief en ontvang informatie en inspiratie over de nieuwste blogs, activiteiten en e-learnings.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.