Over de samenwerking tussen Regina van de Berg en Shaun McCarthy

Begin 2022 besloot ik drie maanden sabbatical te nemen, onder meer om te gaan schrijven. Ik had in december 2021 mijn eerste roman gepubliceerd: Alle vrouwen in mij. Dat was het sluitstuk van een periode van zes jaar werken aan een idee tot het schrijven en publiceren bij mijn eigen Red Thunderbird Publishing. Het was tegelijkertijd het begin van een reis om meer verhalen te schrijven. Op die reis, die me letterlijk naar het Engelse Oxford bracht, kwam ik Shaun McCarthy tegen. Ik vertel je graag iets meer over hoe onze samenwerking tot stand is gekomen die heeft geleid tot een eerste weekend vol workshops Meeslepende Verhalen Schrijven voor TV, Film en Toneel op 15 en 16 oktober in Den Helder. 

Ik volgde op een zaterdag in maart 2022 een van zijn creatieve schrijfworkshops die hij geeft aan de Oxford Universiteit, gaf me daarna op voor een weekendworkshop ‘Adaptation’, omdat ik mijn boek graag naar scherm wilde vertalen en vroeg hem om te helpen een voorstel te schrijven voor mijn verhaalidee voor een ‘Netflix Original’: Queen of the New World. Hij doet dat als zelfstandig scriptschrijver. In die hoedanigheid heeft hij velen een-op-een geholpen om ideeën en scripts verder te brengen. Zijn constructieve feedback en praktische tips en kennis van de mediawereld, helpen mij enorm om mijn verhalen verder te brengen.

Ik genoot van zijn lessen en deed veel nieuwe kennis op ondanks dat al ik al een opleiding had gevolgd in drama schrijven voor TV en Film. Persoonlijk hoop ik met mijn verhalen ook wat meer voet aan de grond te krijgen op de Engelstalige markt, ook een reden waarom ik met mijn schrijven richting de UK ben gegaan.

Ik gun collega-schrijvers in Nederland de waardevolle lessen van Shaun McCarthy!

De stap om Shaun te vragen om zijn gave workshops in Nederland aan te bieden, was daardoor snel gezet. Hij is een fantastische en toegankelijke docent met een bak aan kennis en ervaring. Ik gun iedereen die met ideeën rondloopt om een verhaal uit te werken, zijn waardevolle lessen en prettige manier van feedback geven als je meer een-op-een sessies wilt boeken.

Zijn workshops zijn geen eenmalige activiteit van mijn Red Thunderbird Agency. Ze sluiten aan op mijn plannen om een online leeromgeving op te zetten met een cursusaanbod in onder meer storytelling en waarderend communiceren, specialismes die ik volop toepas in mijn freelance werk als schrijver, trainer en facilitator voor onder andere de overheid. In de coronaperiode heb ik ook, net als velen van ons, geleerd dat je online hele mooie lessen kunt verzorgen. En inmiddels is hybride werken helemaal de norm geworden.

Shaun zijn workshops zijn niet online en zelfs niet hybride, maar fysiek en op de prachtige locatie Theater de Kampanje in Den Helder. Wie weet wat daar nog aan combinaties uit voortkomt in de nabije toekomst. Je leest hier alles over de workshops en hoe je je daarvoor op kunt geven en de mogelijkheid om een priveconsult te boeken. In het interview 10 vragen aan Shaun McCarthy leer je meer over zijn achtergrond, de type lessen die hij al 15 jaar verzorgt aan de Universiteit van Oxford, de dromen die hij tegenkomt bij studenten en welke uitdagingen je kunt tegenkomen als je het wil maken in de media-industrie. Met tips uiteraard hoe je daar mee om kunt gaan!

Het inschrijfformulier vind je hier.

Share:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Categories

Social Media

Meest populair

Ik hou van verhalen

Gerelateerde berichten

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief

Over boeken en verhalen die inspireren

Naam(Vereist)

×

Hallo!

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op door op mijn naam hieronder te klikken.

× Hoe kan ik je helpen?