De Verhalen Jukebox

In de kroeg loop je naar de jukebox. Je tred is wat onzeker. Je gezicht vermoedt gepieker, maar de manier waarop je je schouders ophaalt, verraadt vastberadenheid. Je hebt weinig oog voor de man en de paardenkop die voorovergebogen aan de bar zitten. Lodderig staren ze in hun laatste rondje bier of wat sterkers. Johnny Cash’s Ring of Fire schalt door de luidspreker. In de geur die je de neusvleugels doet optrekken, herken je verschaald bier, whiskey, gin, en zweet met restjes lust van bezoekers die waarschijnlijk elkaars bed al hebben opgezocht.

De barvrouw droogt de laatste glazen en zet ze luid rinkelend weg. Je hoort niet wat ze zegt. Zo direct zal ze haar laatste twee stamgasten manen hun glas leeg te drinken. Daarna belt ze een taxi. Jouw ogen glijden intussen over de titellijst van de jukebox. Een laatste lied voor de deur sluit. Je twijfelt. Dat ene liedje misschien, waar je oma zo dol op was? Dat de potten en pannen in de keuken liet trillen omdat ze hard stampend meedanste op de houten vloer die niet zo stabiel was? Of die song waarvan de melodie zo zoet is als de geur van het parfum van de persoon op wie je lang een oogje had? Die de lust door je lijf joeg maar nu net zo vervlogen is als het laatste lied in deze kroeg?

Dan valt je oog op de titel van de song die eruit springt.

Met een zelfverzekerdheid die je lang niet hebt gevoeld, klik je het lied aan en laat je jezelf, met de ogen half gesloten en wiegend op het ritme van vrolijke en up tempo klanken, meevoeren naar die vakantie in een broeierige zon, naar een romantisch moment met de liefde die je in je hart bewaart, ondanks dat je als stel niet verder kon tot het je naar het waterijsje brengt dat je van je vader kreeg waar je huppelend aan zijn hand aan likte, maar net niet snel genoeg zodat de gesmolten limonade van het stokje drupte en aan je kleefde en plakte, wat niet gaf want de zon verwarmde je blote benen en je voelde je gedragen en beschermd toen je vader, nadat hij met een zakdoek je gezicht en handen had schoongemaakt, je oppakte en hoog door de lucht liet zweven waar jij al schaterlachend en gillend riep dat hij je op de grond moest zetten maar hoopte dat je voor de rest van je leven zo vrij mocht dansen in de ruimte wetend dat er altijd armen zijn die niets liever willen dan jou optillen en dat moment van geluk weer te laten ervaren.

Als de laatste tonen van dit verhaal wegsterven, haal je diep adem, je opent je ogen en weet wat je te doen staat: dansen in de ruimte in het volle vertrouwen dat je nu jezelf kunt dragen. De barvrouw zegt je gedag en draait de deur achter je op slot als je met rechte rug en opgeheven hoofd de kroeg uitloopt.

De zon komt op.

 

Ontsluit jouw verhalen in het Premium Story Leadership Traject

Heb jij een lied, een foto of een smaak die je ineens terug kan brengen naar een herinnering aan vroeger? Je als bij toverslag naar die ene situatie brengt of dat spannende moment? En waarvan je nu, nu je zoveel jaar verder bent, inziet dat het een belangrijke verandering teweeg heeft gebracht? Of meer impact heeft gehad dan je toen had kunnen bedenken? En als we dieper op die herinnering ingaan en waar het door wordt getriggerd, wat voor verhalen heb je daar dan over te vertellen? Wat zeggen die verhalen over wie je bent, wat je drijft en waar je naartoe wil?

Als ik met je in gesprek ga in het Premium Story Leadership Traject, dan hebben we het over zaken van het hoofd, maar zeker ook over de verhalen van het hart. Want daarin zit een waarachtige kracht verscholen die die bruikbaar is voor het verhaal dat we maken. Een verhaal om anderen te inspireren. Of een verhaal dat je jouw luisteraars wil vertellen om hen te inspireren, in beweging te zetten of begrip te kweken.

Alle verhalen zijn er al. Het is mijn mantra. Soms hoef je er alleen maar aan herinnerd te worden. Laat mij je helpen om ze op te halen in het Premium Story Leadership Traject. Voor jouzelf, je team, een product of je organisatie. Vraag een vrijblijvende intake aan waarin we de contouren schetsen van jouw verhaalmanifest.

Druk maar vast op de startknop van jouw Verhalen Jukebox.

Delen:

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Categories

Social Media

Meest populair

Ik hou van verhalen

Gerelateerde berichten

Ir. Cornelis Lely - heldenreizen

De kracht van heldenreizen

‘Die Afsluitdijk, die moet er komen’, zegt niemand minder dan koningin Wilhelmina. Op dat moment, meer dan 100 jaar geleden, is de 36-jarige Ir. Cornelis

De Verhalen Jukebox

In de kroeg loop je naar de jukebox. Je tred is wat onzeker. Je gezicht vermoedt gepieker, maar de manier waarop je je schouders ophaalt,