Working With Stories

De zeggingskracht van verhalen in de praktijk

Zoveel verhalen, zoveel mogelijkheden om ermee te werken

Er zijn zoveel manieren om met verhalen te werken: om een boodschap helder over te brengen, de communicatie te verbeteren, gesprekken op gang te brengen, te analyseren hoe er over onderwerpen gesproken wordt, als aanjager van verandertrajecten, om projecten te evalueren of te visualiseren. Wij houden van verhalen en de  zeggingskracht die ze hebben. 

Daarom bieden we producten, workshops en e-learnings die draaien om werken met verhalen. Zoals verhalende evaluaties, story workshops en heldenreizen. Dat doen we onder meer met beproefde verhaalmethodes als de Heldenreis en de interventiemethode Waarderend onderzoeken. 

Voor wie?
Working With Stories is geschikt voor leiders, projectgroepen, communicatieteams, directie- en managementteams, beleidsadviseurs van gemeenten, provincies, ministeries, waterschappen, organisaties en bedrijven.

Waarderend in gesprek

Onze Working With Stories producten, workshops en e-learnings

Zo kunnen we je helpen

Bekijk hier de mogelijkheden of neem contact op voor op specifieke verzoeken. Je vindt de toelichting hieronder.

Terugkijken om vooruit te gaan

Verhalende evaluaties

Een Verhalende evaluatie is een krachtig instrument om een cultuur van open communicatie en samenwerking binnen de organisatie te bevorderen, voor wie daadwerkelijk het gesprek wil aangaan.  De Verhalende evaluatiemethode van Red Thunderbird’s House of Stories is gericht op het verkennen van verhalen en ervaringen van individuen en teams binnen een organisatie, met als doel het benadrukken van sterke punten en succesverhalen en het aanbrengen van verbeteringen. We maken gebruik van methodes als Waarderend onderzoeken en Storytelling om ervaringen te identificeren en te delen.

Wil je jouw organisatie ook de kans geven om  op een diep niveau te leren en te verbeteren. Lees er meer over of vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Inspireren

Heldenverhalen

De Reis van de Held is een beproefde verhaalstructuur om verhalen te vertellen. Ze verhalen over waar we vandaan komen, wat we onderweg tegenkomen aan hulp en tegenslag en of we – uiteindelijk – de beloning voor geleverde prestaties in ontvangst kunnen nemen. 
Ik help je om jouw heldenverhaal te maken. Voor iets wat je hebt doorstaan, bereikt of voor elkaar hebt gekregen. Met bloed, zweet en tranen van misschien wel geluk. Als individu, team of als organisatie? Of ik gebruik de structuur van het heldenverhaal om een inspiratieverhaal voor jou te maken. 

Laat je hier inspireren door de kracht van heldenverhalen van bekende personen en leer hoe je deze kunt gebruiken in dialoog, voor verbinding of verandering. Om projecten te evalueren of veranderingen te initiëren.

“De vraagstukken uit de praktijk werden behandeld en het was interessant om te zien dat er nieuwe inzichten ontstonden over hoe deze vraagstukken aan te pakken. Door de actuele voorbeelden, het interactieve karakter van de avond en een bevlogen workshop leidster zag je dat de deelnemers steeds enthousiaster werden over de methode.”

Uit het verslag van een workshop voor communicatieprofessionals van Babbage Company.

Het goede gesprek

Waarderend communiceren

Workshops en masterclasses Waarderend Communiceren. Met de methode Waarderend onderzoeken als basis, storytelling en de kunst van (open) vragen stellen, leer je hoe je een waardevolle gesprekspartner kunt zijn in bijvoorbeeld participatietrajecten of bij verandertrajecten. Of simpelweg voor elke situatie waarin het draait om de verhaaldialoog. De kunst is om problemen om te draaien naar kansen en mogelijkheden. En samen toe te werken naar de gewenste situatie. 
In dit verslag ‘Waarderend communiceren: een nieuw perspectief dat direct toepasbaar is van een workshop die ik in januari 2020 gaf aan communicatieprofessionals en voor Babbage Company, lees je er meer over.  

Voor: projectleiders, beleidsadviseurs, bestuurders en eigenlijk iedereen die in gesprek is en beter wil leren luisteren naar wat er werkelijk nodig is. 

“Bedankt voor de leerzame training. Ik vind je manier van trainen erg prettig. Je zet ons met de theorie direct aan het werk. Dit helpt mij om het verder te kunnen gebruiken.” – Marieke 

“Heel erg genoten van deze proeverij. Ik was eerst bang dat het een hele lange dag zou worden maar door jouw manier van vertellen heb ik mij geen moment verveeld. Je hebt mij veel ideeën gegeven om over na te denken. En ik ga hier ook zeker mee aan de slag.” – Thea

“Een heel interessante training, veel goeie tips die ik zeker zal kunnen toepassen! Dank je wel Regina!” – Rowdy

Lezen & luisteren

Story workshops en e-learnings

Onze Story Workshops zijn een must have om verhalender te communiceren over je visie, beleid of project. Je leert in een viertal stappen hoe je op een idee komt, welke verhaalstructuren je kunt gebruiken, je doelgroep in kaart te brengen en het verhaal te vertalen naar middelen. 

Interessant als je projectleider, beleidsmedewerker of een communicatieadviseur bent en je boodschap waarachtiger en authentieker over de bühne wil krijgen. 

In onze Academy vind je binnenkort ook deze en andere e-learnings. Bijvoorbeeld om te leren hoe je meeslepende verhalen schrijft voor Film en TV van onze Engelse Oxford Universiteit docent Shaun McCarthy. 

Goede gesprekken

Gespreksleiding

Ik hou van verhalen en goede gesprekken. Niets leukers dus dan gesprekken leiden.  Zoals een ronde tafel gesprek met inwoners bij de installatie van burgemeester Jan de Boer van de gemeente Den Helder in maart 2021. Zie de video hieronder. Of een gesprek met veelzijdige ondernemers tijdens een Sprinkplankfestival. Maar ook tijdens bijeenkomsten en sessies voor uiteenlopende doeleinden leid ik gesprekken. Kan ik dat voor jou doen?

Teamdagen

Gesprekken kunnen ook plaatsvinden tijdens teamdagen, sessies waarin je tot visie, beleid of strategie wil komen. Iets wil evalueren. Ik ontwerp de bijeenkomst en leid de gewenste dialoog. 

Kan ik dat voor jou doen?

Ronde tafelgesprek bij de officiele installatie met burgemeester Jan de Boer van Den Helder in maart 2021.

Video

Schrijf je in voor de Verhalennieuwsbrief en ontvang informatie en inspiratie over de nieuwste blogs, activiteiten en e-learnings.

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

×

Hallo!

Heb je een vraag? Neem dan contact met mij op door op mijn naam hieronder te klikken.

× Hoe kan ik je helpen?